Aan de Stichtse Lustwarande

Volg ons op:

Direct Contact

Tel: 0343 - 515998
Mobiel: 06 - 38 90 27 24
E-mail: info@dewerkhoven.nl

Aan de Stichtse Lustwarande

Boekenserie

Prachtige succesvolle serie ‘Aan de Stichtse Lustwarande’!

BoekenAnnet01.jpg

In 2017 verschenen de eerste twee delen van de serie ‘Aan de Stichtse Lustwarande’, samen goed voor 50 verhalen over bekende en minder bekende landgoederen, buitens en villa’s in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De boeken zijn niet onopgemerkt gebleven!!
Met het eerste deel werd in oktober 2017 het Ithaka stipendium verkregen, een aanmoedigingsbedrag uitgegeven door de stichting Kastelen historische Buitenplaatsen en Landgoederen (sKBL). Vervolgens zijn de delen 1 en 2 doorgedrongen tot de top vijf van de jaarlijkse prijsvraag ‘Heuvelrugschrijver van het jaar’.

Het Ithaka stipendium is gebruikt om digitale mogelijkheden te verkennen in deel 3.
Villa’s en buitens zijn mooi en vaak herbergen ze een boeiend verhaal. Veel van die huizen zijn echter niet voor iedereen toegankelijk. Vooral mensen in een rolstoel kunnen niet zomaar een buitenplaats in.Hoe mooi zou het zijn als we toch, ook al zijn we slecht ter been of zijn er andere redenen waarom we een villa of buitenplaats niet in kunnen, even naar binnen kunnen en een mooi verhaal kunnen horen en zien door middel van een korte film? Geweldig dat het geld van het stipendium gebruikt kon worden voor maar liefst vijf korte films!!
De jonge spontane presentatrice Hanneke Zwart vertelt enthousiast over wat ze ontdekt heeft in Huis Doorn, Schoonoord, Huize Catharina, Villa Espéranza en MRC Aardenburg.

Ook in het vierde deel van de serie zijn weer drie films opgenomen. Dit keer mogelijk gemaakt door een subsidie van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug. Sietse en Esther Hoegée, laten mooie plekken zien die minder bekend zijn op Landgoed Zuylestein en de villa’s Doornwijck en Landeck.

Heel veel plezier!

Video's

Drie video's m.b.t. het vierde boek uit deze mooie serie.

Landeck

Landgoed Zuylenstein

Doornwijck

Vijf korte video's uit deel drie

Stien Stoltenkamp, de keukenmeid van Huis Doorn

Glas in lood in huize Aardenburg

Buitenplaats Schoonoord Het orgeltje van Johannes de Heer

Lees hier een interessant artikel van Daniëlle Alexander over luidklokje Irene.

Straperlo in villa Hogenoord