Volg ons op:

Direct Contact

Tel: 0343 - 515998
Mobiel: 06 - 38 90 27 24
E-mail: info@dewerkhoven.nl

Eerste elf historische (winkel) wandelingen!

vrijdag 22 juni 2018 17:13

Afgelopen vrijdag 15 juni, tijdens de opening van Driebergen-Art, werden de eerste elf  'historische wandelingen' gepresenteerd!

Een plan dat Ina Smit-Roest (voorzitter van winkeliers In Driebergen, voorheen Biz3b),
Annet Werkhoven (De Werkhoven 'Geschiedenis voor u') en Vincent Vester van Bright Design al een paar jaar geleden bedachten, is van start gegaan! Het is de bedoeling dat op den duur alle 250 aangesloten ondernemers van 'In Driebergen' hun eigen historische wandeling kunnen uitdelen.
Het eerste exemplaar is uitvergroot te bewonderen bij de AH (Binnenhof 1). De tien andere wandelingen zijn daar ook ingelijst en bij gezet. Stuk voor stuk kleine kunstwerken!
De wandelingen zijn hooguit in een half uur te maken en zijn voorzien van historisch en recent beeldmateriaal. Iedere wandeling is uniek. De ene keer vertelt de winkelier over de familiezaak, en maakt de wandelaar een tochtje langs de adressen waar de winkels vroeger hebben gezeten. De andere keer is er een verhaal over de straat, of het park waar doorheen gewandeld wordt. Kortom, iedere keer als er gewinkeld wordt, is het mogelijk om even de benen te strekken en de directe omgeving nader te leren kennen.

Dit zijn de eerste elf wandelingen: 1. AH (Binnenhof 1), 2. Van der Sluijs auto's, 3. The Look, 4. Minne & Dixy, 5. Lekker, 6. Gildeslager Marlet, 7. Fietsplus Paul de Kruif, 8. Van Domselaar (Label PL), 9. Jansen Schoenen, 10. Boekhandel Jacques Baas, 11. Koek en ei. Verbindt het nuttige met het aangename, winkel, wandel en lees/leer wat over de omgeving.

Spaar ze allemaal!

« Terug