Boeken op maat
Instellingen, verenigingen, stichtingen

Wij maken voor u:

  • Jubileumboeken (huwelijk, bedrijf, vereniging, stichting).
  • Uitgaven over de historie van uw eigen huis en/of familie.
  • Op maat artikelen over uw bedrijf, vereniging of stichting voor de (lokale) krant.

Stel u woont in een bijzonder huis en u wilt weten wat voor geschiedenis er achter de gevel verborgen zit.

De Werkhoven gaat voor u het archief in, spit dossiers door, doet interviews, zoekt fotomateriaal, kortom: onderzoekt alle mogelijke bronnen om aan gegevens te komen om een mooi verslag of boek te maken rond en van uw bijzondere huis.

Wij (onder)zoeken het voor u uit

Heeft u iets te vieren met de familie? Wij kunnen een prachtige excursie met een historische inslag voor u organiseren en uitvoeren.
Bij een 25-jarig huwelijk kunnen wij u bijvoorbeeld helpen zoeken naar beeldmateriaal, interessante documenten en geschiedenissen uit de directe omgeving... Eigenlijk kunnen wij u helpen met het zoeken naar allerlei gegevens die u wilt gebruiken voor een jubileumboek of beeldpresentatie.

De Werkhoven is er voor iedereen met een geschiedenisvraag. Wij (onder)zoeken het graag voor u uit! Meer weten? Neem contact met ons op!

Gewoon zoals het was

Een boek over en van bewoners van Driebergen-Rijsenburg die de tachtig zijn gepasseerd. Zij hebben hun prachtige en indrukwekkende levensverhalen aan onze interviewers verteld. Daarnaast heeft Robert Zwart (www.beeldkracht.org) fantastische foto’s gemaakt die, samen met oude foto’s en foto’s van documenten van de geïnterviewden zelf, een mooi tijdsbeeld laten zien. Dit boek is in 2010 verschenen. Financiële bijdragen zijn ontvangen van Het Sluyterman van Loo Ouderenfonds, het KF Hein fonds en de lokale fondsen van Driebergen-Rijsenburg.’

Eten van de Heuvelrug

Het handzame boekje “eten van de Heuvelrug”. Naar aanleiding van de Buitendag op 22 augustus 2010, georganiseerd door Stichting 100% Heuvelrug, heeft Annet Werkhoven in samenwerking met fotografe Vera Vandervesse en Annette ter Heijden van Fysikos Voeding een boekje gemaakt over het eten van vroeger en nu op de Utrechtse Heuvelrug. Wat hebben de tabaksteelt, schapen, imkers en boekweit met elkaar te maken? Waar dienden ijskelders voor? Verhalen, foto’s en recepten over en van voeding en eten op de Utrechtse Heuvelrug, ook de biologisch telende bedrijven van tegenwoordig komen aan bod. Het boek bleek een enorm succes en in juni 2013 beleefde het een tweede, aangevulde en herziene druk!