Persberichten
De Werkhoven in  de media

Glaasje fris van barones

De leerlingen van basisschool De Kring uit Driebergen maakten op 26 november kennis met de Baron en de Barones van Beukerode. Het adelijke paar nam de leerlingen mee in de tijd van weleer.

Zwerfsteneneiland

Tot en met 19 april zijn de kinderen van Driebergen-Rijsenburg te gast op het Zwerfsteneneiland te Maarn. Annet vertelt de historie en Wim Hoogendoorn vertelt de kinderen over de verschillende stenen die daar te vinden zijn. Klik hier voor het complete verhaal welke in de krant heeft gestaan.

Lespakket leerlingen bouwkunde

In samenwerking met de Stichting Gispen Collectie en De Werkhoven ‘Geschiedenis voor u’ is een lespakket samengesteld voor leerlingen Bouwkunde, Vormgeving, Design & Architectuur. Op 5 oktober jl. ontving Gispen Inrichters de eerste groep leerlingen

Over Heerweg en Schapendriften

Artikel in de Nieuwsbode Heuvelrug en Nieuwsblad De Kaap. Door de grote belangstelling is er een tweede druk verschenen 'Over Heerweg en Schapendriften'.

Tweeduizendste scholier ontmoet Gilbert

12 april 2019

Afgelopen week is de tweeduizendste scholier ontvangen door niemand minder dan Gilbert van Schoonbeke in de Cultuurfabriek. Sinds januari zijn al diverse scholen aan de slag gegaan met het lespakket over Gilbert. Meer dan 2.400 leerlingen zullen tot aan de zomervakantie bezig zijn met de ondernemer, uitvinder en netwerker Gilbert van Schoonbeke. Met het lespakket ontdekken de kinderen in hoeverre ze zich net als Gilbert ontwikkelen als ondernemer, uitvinder en netwerker. De historische figuur Gilbert staat in dit project dus niet centraal, wel waar hij voor staat. 


 

Samenwerking
Dit multidisciplinaire project is ontwikkeld in het kader van het Gilbert jaar. School en Cultuur was opdrachtgever en Annet Werkhoven van De Werkhoven ‘Geschiedenis voor u’ de projectontwikkelaar in nauwe samenwerking met Gaby Jansen, Kunstuitleen Veenendaal, Bibliotheek Veenendaal, Stemwerkplaats Rezonanz, Gemeentearchief Veenendaal en Museum Veenendaal.